Vardag

Ja nu är det åter vardag efter alla juldagarna.. fick damma av böckerna och läsa lite.. blev en hel del läst bland annat hela boken värt att veta om vätskebalans... Blir att läsa lite imorgon med innan det åter igen är röda dagar och saker att fira..

Eva var här innan idag och fika och det blev en del snack om allt det härliga som sker i mitt liv just nu och en massa prat om jobb och annat.. mysigt att ha dagar då man bara sitter hemma och pratar. Blir säkert att träffa henne imorgon med... och sen på nyår skall vi ju ut och slå klackarna i taket hos Louise...



Martin snodde min kamera
den 13 dec och som straff för att
där var 50 kort på bara han
lägger jag ut detta.. Du ser nöjd ut
vännen!!

;)

Några dagar sen sista.. är en upptagen kvinna just nu och har annat att göra vid datan än att sitta och blogga.. denna andra aktivitet skapar glädje och en konstig känsla i magen.. Idag fick jag träffa denna på riktigt och det var riktigt trevligt... Vi tog en låååång promenad i Råådalen och sen fika hemma med mamma.. Ja ni läser rätt träffa mamma på första dejten... men lika bra har vi ju den biten avklarat.. hehe..

Nu sitter jag och väntar på att han skall logga in på msn så jag vet att han har kommit hem... borde vara snart då han körde för nästan två timmar sen... fick ett sms nu han har 5 km kvar...



Funderinga i bilen
på julafton :)

Juldagen

Nu är snart juldagen slut.. den mest sega dagen på året känns det som... hela dagen har spenderats i soffan med mobilen och nu på kvällen datan...

Imorgon skall jag bara vara hemma.. på morgonen/förmiddagen skall det fixas saker och på eftermiddagen kommer det någon hit... berättar mer om det blir aktuellt eller så drar vi ett stort sträck över dagen.


De berömda Karlskrona
bullarna

Julafton

Just nu gör jag något jag aldrig trodde jag skulle göra.. Jag bloggar på självaste julafton!!

Har varit en superbra dag med kyrkan, julklappar, kalle anka och julmat... Fick nästan allt jag önska mig av tomten plus lite andra saker..

Skriver mer imorgon.. måste vara lite social nu.. har grannen på besök :P

God Jul!!


Klar?

Nu är jag klar med alla klappar för detta året, eller har Eva kvar men det fixar jag imorgon när vi ändå skall träffas och ta en fika. Hittade en jättefin skjorta på H&M idag men hade inte rätt storlek, den de hade satt lite för tajt över brösten..hehe.. så imorgon skall jag anfalla H&M istan för att se om de har rätt storlek... jag blev kär i den skjortan...

Fika med Eva imorgon och lite spring i affärer och sen hem och baka lite julgodis kanske om mamma inte hunnit klart. Sen är det julafton med allt vad det innebär.

Skriver mer imorgon och uppdaterar er om hur det gick med skjortan (håll tummarna för mig).

Haft ett underbart telefonsamtal ikväll ;)


så mår Sophie just nu

3 av 5

Ja nu är tre av fem julklappar fixade. Skönt att man inte har så många att handla till. Skall handla till Eva med men vet inte vad hon vill ha! Vad vill du ha?

Va på Väla och fixa några julklappar idag och det var ju en massa folk där. Hur långa köer som helst men det gick relativt smärtfritt ändå.

Imorgon skall jag sova länge eller så länge det går i detta huset. Snart julafton :D



Äntligen i Helsingborg

Ja nu sitter jag i soffan med datorn i knät. Så mysigt att vara hemma igen. Har inte så mycket att berätta just nu utan skriver mer någon annan dag när det hänt lite här hemma.



1 dag

Imorgon kommer jag äntligen hem till mitt älskade Helsingborg. Vid 15.30 landar jag i föräldrarnas hem.

Just nu mår jag som ett mord. Är äckligt trött och har ingen lust att gå till praktiken idag men får stå ut denna sista kvällen. Har dock varit lärorika dagar med en del dramatik. Orkar inte skriva om allt nu utan tar det en dag när jag vilat upp mig lite.

Nä nu skall jag sminka mig och sen är det dax att packa ihop sig och bege sig till akuten. Nästa gång jag skriver är jag i Helsingborg :D



Mitt arbetsredskap
under kvällen

3 dagar

Imores vaknade man till av att sängen och huset skakade, men jag somna lika snabbt igen och det var först senare på morgonen jag så på nyheterna att det varit ett jordskalv. Första tanken var tack för att man inte jobbade morgonen på akuten då den säkert blev lite mer fylld av oroliga människor.

Nu skall jag snart packa ihop mig och bege mig till akuten. Blir kirurg/gyn akuten ikväll.

Höres på onsdag kväll mina glada läsare :D


Bor en bit bort men det
skaka bra här med.

4 dagar

Nedräkningen fortsätter.

Har haft en underbar helg med en riktigt lyckad kväll i lördags. Hade det superroligt, dock inte alla som hade det lika roligt :P

Idag var första dagen på akuten och det var lugnt som bara den och fram till 11 hade vi bara haft två patienter. Vid elva kommer det mest dramatiska under dagen och då blev jag upptagen i två timmar, och sen var det bara att äta och sen en patient till sen gick jag hem. Så inte så stressigt på denna lilla akuten. Hampus hade det dock lite stressigare på medicinsidan med hela 6 patienter under sin dag.

Mitt dramatiska fall idag:

Lindrigt skadad i olycka på Tarkett

Ronneby i dag 12:02 | Uppdaterad i dag 13:17

En man har skadats lindrigt vid en olycka på golvfabriken Tarkett i Ronneby.

Mannen föll från låg höjd på en stege. På marken landade han på ett metallock med skärskada i ryggen som följd. Ambulans och polis har varit på platsen. Mannen har förts till sjukhus för omvårdnad.

2008-12-15 (BLT).



5 dagar

Sitter just nu och bölar som ett litet barn. Gud vilka fina människor det finns i vårt land. Klara knappt av att titta på galor i denna kategorin.

Kvällen igår blev mer än blöt och dagen idag blev mer än seg. Inget bra att dricka starksprit. Mår som man förtjänar dock.

Skriver mer imorgon nu skall jag titta på Svensson, Svensson.

6 dagar

Ja nu börjar jag nedräkningen här med. 6 dagar kvar tills jag åker hem till älskade Helsingborg. Skall bli så skönt att få komma bort och träffa folk man älskar.

Nästa vecka i skolan blir det praktik på akuten i stora staden Karlskrona. Har inte räknad med att så mycket kommer hända. Skall dock bli skönt att slippa gå till skolan.

Idag är det julbord som gäller och imorgon lär man väl vara lite seg så blir till att tvätta och fixa. Måste även fixa julfrimärken idag.



Dock förra årets.

Kall om näsan

Ja har precis kommit hem från en runda runt skönstavik och det var härligt kallt ute.

Idag har jag bara tagit det lugnt och njuter av att vara ledig. Var och handla till vårt lilla julbord vi skall ha imorgon och det skall bli intressant att vara med när vi skall räkna ut kostnaderna sen :P

Ikväll skall jag göra som alla andra äldre människor i Sverige och titta på "På spåret" och sen blir det väl en film efter det.


Lussebullar

Simma imorse och det var jag och Karlskronas syförening. Dessa gammla tanter är jättesöta men lite jobbiga när det simmar två längder och sen stannar de och står mitt i bassängen och har kafferep. Badvakten på dagarna är med jättesöt och kör sitt gammla skämt om det är renat jag har i min vattenflaska, han tröttnar aldrig på det.

Idag på jobbet fick de nobelmiddag med tvårätters. Fint att de försöker bort i köket. Bakande även lussekatterna som vi hade sagt och det var grymt tråkigt. Bullar till att jäsa mer får man ju leta efter.


House I Love

Idag har jag inte satt min fot utanför ytterdörren och det är bara så skönt att ha dagar som denna. Tro nu inte att jag har suttit och latat mig hela dagen bara för det. Nä jag har varit effektiv hela dagen. Har tvättat tre maskiner tvätt, städat hela lägenheten och gjort all "läxa" till basgruppen på torsdag. Är så skönt nu när allt är gjort.

Imorgon skall jag jobba mellan 11.30-16.30 för att de är APT på jobbet. Funderar på om jag och Hanna skall slänga ihop några "lussekatter" till fikan.

Om en timme är det de bästa teve programmet som bara har spelats in. Jag är ett stort fan av House. Kvällen till ära blir det en kopp kaffe och två rutor av mitt mörka choklad som jag tål (jippi).


Hetare doktor får man leta
efter *grriiii*


Godare choklad får man
leta efter *mumms*

En salig massa

Idag fick vi reda på hemtentan och det gick superbra. Grattis till alla. Skolan idag var grymt seg och när vi sluta hade jag en känsla av total onödighet. Skall jag vara ärlig vet jag inte vad dessa basgrupper skall vara till för? Vad tjänar vi på att sitta och berätta för varandra om de vi har läst i boken? Man får ju ingen respons av läraren, ibland känns det som att vi kan mer än vad hon kan.

Har kommit fram till att jag måste ta och boka in en tid hos doktor efter jul. Jag har frossa jätteofta samt att mina fingerblommor är konstiga, ser ut som när man badat i några timmar. Samt att jag måste kolla upp laktosintoleransen igen. Blir väl att de tömmer en på blod men kommer inte fram till något. Mitt blodvärde är bra för det var 135 sist jag tog det i skolan. Och jag känner inte av någon infektion som kan förklara frossan.

Nu är det bara 12 dagar kvar till Helsingborg och jag längar något otroligt mycket. Mycket roligt som händer hemma och massa folk man skall hinna med att träffa. Tur man skall vara hemma så länge.

Ikväll är det simning och sen blir det bastu så man kanske slipper frossan en liten stund.


Var tar tiden vägen?

Gud vad tiden går snabbt. Redan söndag och snart är en vecka till borta. Bara fem veckor kvar av T5 och snart går man sista terminen. Kommer den gå lika snabbt blir jag farträdd.

Haft en underbar dag på jobb och jag har skrattat något enormt. Har så underbara kollegor. Lite sugen på att ta Torbjörns semester nästa år bara för att komma in på jobb och sätta mig och läsa tidningen och sen förvänta mig att det finns frukost, så som vår kära sjuksköterska gör nu. Får suga på den karamellen lite till.

Imorgon är det dubbel basgrupp och det kommer bli riktigt segt. Tur vi lagt in en rast mitt i.

Nu blir det teve och nedvarvning.


Jag om 26 veckor?

Tur

Hade det supertrevligt hos Michelle igår och har nog inte skrattat så mycket på länge.

Igår fick vi reda på hur resten av våra liv kommer att bli (känns så). Fick placeringslistan för slutpraktiken och vilken period man fått. Jag har sån tur. Jag skall vara i Karlskrona på kirurg avd 49 den sista perioden. Har inte behövt resa någon gång och det är så skönt. Skall även hospitera på operation och fick även då Karlskrona, kan man ha mer tur?

Nu skall jag snart ta en powerwalk och gå av allt vin från gårdagen. Blir en lugn kväll och sängen tidigt eftersom jag skall jobba hela långa dagen imorgon.


Strumpebyxor

Hatar strumpebyxor, när man väl fått upp de är de alltid en maska på de. Får leva med det idag har inga andra.

Nu skall jag snart åka till Michelle där det ikväll är glöggafton. Skall bli roligt. Får se om man hittar ut sen eller om man beger sig hemåt.

Ett snabbt inlägg. Kvällens utstryrsel:


IQ badboll

Blev ingen myskväll och det har jag mig själv helt och hållet att skylla. Hur dum får man lov att bli? Blir godissugen i skolan och köper då ett choklad men herregud jag är ju laktosintolerant. Är inte helt och hållet intolerant klarar mig på låglaktos produkterna men choklad är som bäddat för en kväll hemma så att säga :P
Börjar lugna sig nu så hoppas på att få sova så man kan vara människa imorgon och gå till skolan.

Imorgon är det glöggkväll hos Michelle och det skall bli mysigt. Sen resten av helgen blir lugn då jag skall jobba på söndag *usch*.


Nu mina damer och herrar..

..ber jag om att få decka. Är riktigt trött och har varit det hela dagen. Somna ju i solariumet innan idag. Tror denna otroligt trötta dagen beror på de mycket tråkiga vädret och att min söta lilla Martin ringde och väckte mig imorse :D

Imorgon är det skola mellan 10-16. Börjar med intro till den nya kursen och sen föreläsning om organ/organdonation. Får se vad min kväll har att bjuda på, förhoppningsvis en massa mys.


Solen skiner

Ja ju nu skiner solen utanför fönstret men det var inte många minuter sen det bara vräckte ner snö.

Idag skall hemtenatn in och den känns väl klar. Vi skall bara leta stavfel och sen godkänna i eftermiddag sen mailar vi in den.
Innan idag var jag och solade på badhuset. Är mycket skönt att ligga där i varmen, men de borde se över sina apparater för efter 25 min (en polett=20min) vakna jag av sirener utanför och det var tur för när jag var klar med påklädning efter ytterligare 10 min tickade solariumet fortfarande. Tänk om jag inte vaknat, hade varit röd som en kräfta då.

Nu skall jag ut och promenera med Martin.



Måste bara säga...

att jag kommit på en till julklapp jag vill ha men den kan jag se mig om efter i stjärnorna. Jag vill ha en digitalsystemkamera :D


Måste bara säga...

att jag kommit på en till julklapp jag vill ha men den kan jag se mig i stjärnorna om. Jag vill ha en diditalsystemkamera :D


Grattis!!!

Ja grattis till alla oss som går och läser till sjuksköterskor vid BTH, vi får behålla vår examensrätt. Annat är det om man går vid tre andra högskolor/universitet (uppsala, karolinska institutet och skövde) som idag blev av med sin rätt.

Kompetens föreläsningen idag höjde inte min kompetens och det kändes bara onödigt att åka till skolan får en timme men man kom upp och fick en start på dagen. Nu har jag varit och handlat och skall snart sätta mig och läsa igenom hemtentan och kolla stavfel.

Bara två dagar kvar, längtar sjukt mycket.

RSS 2.0