Föreläsning

Hade föreläsning idag om kulturella möten och krockar i vården. Var en bra och rolig föreläsning men föreläsaren bröt på polska. Det var inte lätt att hänga med ibland och man fick koncentrera sig mycket. Vi fick göra ett test om hur svenska vi var och jag fick hela två poäng av 11 möjliga. Så man kan väl inte säga att man är mega svensk.

Jag har fått frossa och när jag har frossa för jag en enorm längtan efter att kramas. Enda nackdelen är att jag inte har någon att kramas med här. Men jag får lösa mitt problem med något annat som Desperate housewives premiären 21 ikväll. Martin kommer över då och tittar. Enda nackdelen med Martin en dag som denna är att man inte kan kramas med han på det sättet som man vill ;)

Jag har en ursäkt!

Har faktiskt en bra ursäkt till varför jag inte har bloggat varje dag som jag lova i förra inlägget. Första ursäkten är att vi hade en hemtenta som skulle vara inne på fredagen och andra ursäkten är att jag valde att åka ifrån denna håla till stad och umgås med nära och kära. Hade då ingen tanke på internet och bloggen. Men nu är jag tillbaka i "underbara" Karlskrona och kommer från och med idag blogga varje dag.

Startade en ny kurs i skolan igår och denna kursen kommer bli jobbig. Har fem stora uppgifter som skall göras på fem veckor, inte så jobbigt kanske men två av dom är på engelska. Den ena uppgiften är att man skall läsa kap 3-11 i en engelsk bok och sedan fördjupa sig i ett kap och ha en diskussion omkring detta. Jag trodde jag var så pass duktig på engelska att detta inte skulle bli jättesvårt men fack engelska är en annan femma. Varför kan man inte få en kurs i de på grundskolan?
Något som dock är roligt med denna kusen är att  vi har många föreläsningar. Vi läser ju PBL  (problem baserat lärande) som i vanliga fall inte har föreläsningar men i denna kursen har vi en- två i veckan.

Något annat roligt som hänt kan man citera med ett ordspråk: Mamma vet bäst.
Har ju som innan berättat om Martin som är min andra halft. Efter att han varit hemma i helgen fick han låna en ljudbok av sin mamma men Martin var helt imot detta och att det inte var mysigt att ligga och lyssna på en bok. På tågresan hit i söndag var han negativ till det hela men sa att han skulle ge de ett förök. Igår när vi träffades på bussen till skolan utbrister han nästan i falsett hur UNDERBART det var att lyssna på ljudboken. Jag bara skratta och tänka, ja mammor vet bäst.

Detta får avsluta dagens blogg. Vet inte om jag slänger in ett inlägg efter föreläsningen om det är något att skriva om.

Dagens blid

Saknaden är emorn. Bästan
klassen som funnits.

Varför har jag blogg?

Ja det kan man fråga sig. Jag har en blogg som jag aldrig uppdaterar och när jag gör det är det bara trams jag skriver om. Jag själv har ett beroende av att läsa andra bloggar bland annat 1000apor.se och blir arg när de inte uppdaterar ofta, men jag själv då?
Jag uppdaterar ju aldrig. Nä nu skall jag ta mig i kragen och uppdatera min blogg varje dag eller varanan det beror på hur mycket det är i skolan.
Nä varje dag skall det uppdateras. Se jag kommer redan med ursäkter att inte blogga och jag har inte tagit mig i kragen än. Om jag har tid? Jag har ju tid att läsa andra bloggar och då har jag väl tid att skriva i min egen. Vet bara inte vad  jag skall ha för prägel på min blogg. Vet ju inte om jag har några läsare äns. Om jag har det kan ni väl skriva en kommentar om vad man vill läsa om.

Tills jag vet vad jag skall skriva om blir det väl vardagssaker som står här. Vad som händer i mitt liv och bilder på missödet ;)

Skolan har börjat igen och läser just nu den tråkigaste och mest onödiga kusen man kan läsa på en högskola. Läser folkhälsa. Skall ha en hälsodag där jag och sex till skall stå och informera om rökning för de som går förbi. Själv tror jag inte att många kommer stanna men om just DU har vägarna förbi bibliotekte på Gräsvik i Karlskrona den 25/9 så är du varmt välkommer fram till mig och få lite information.

Hösten har dessutom kommit till blekinge med stormsteg och kan bara säga att denna staden går i ide när det är vinter. Finns inget att göra mer än att simma vilket jag gör tre gånger i veckan med Martin. Inte äns att simma är lätt i Karlskrona då det är en hel vetskap att kunna läsa ut öppetiderna.
Gud vad negativ jag blev nu känner jag. Men det är inte lätt att vara positiv i Karlskrona på höst/vintern.



Nu skall jag över till Martin och skriva på hemtentan. Underbart söndags nöje eller inte.

RSS 2.0