Busfabriken

Idag har jag och minstingen varit på busfabriken och lekt. Var riktigt roligt och en favorit är bollhavet mysigt att ligga där och bli begravd. Va en pappa som gick förbi och sa att han gilla min stil. Ligga och lata sig och låta barnen leka av sig :P Är ju perfekt, när jag får egna barn skall jag lägga in pengar på ett speciellt konto så man en gång i veckan kan besöka ett ställa där barnet kan leka av sig och jag kan ligga i bollhavet och ta en tupplur :P

Ikväll skall jag umgås lite med Eva och det blir en hel del tjejsnack och en pizza. Skall bli mysigt. 

Skulle ju haft med kameran men orkade inte bära på den inne på busfabriken utan tog med mobilen men har ju inte med den sladden hit så får ta det när jag kommer hem nästa vecka.   

Hemma i Helsingborg

Nu sitter jag hemma i soffan hos föräldrarna, skönt att vara hemma och känna all kärlek av syskonen. Men även skönt att bo själv så tur det bara är några dagar. Helgen kommer gå i ett lugnt tempo och imorgon skall jag och minsta syskonet iväg och busa på busfabriken. Skall bli mysigt och skall försöka komma ihåg kameran så jag kan visa hur vi hade det.

Märta fyllde ju år i onsdags och måste ju visa hennes otroligt fina present. Vi tog några (tre) drinkar på Nivå och det var riktigt roligt borde man göra oftare.

                    
Fin bildserie under öppningen. Grattis en gång till prinsessan :P

                                             
                                              Husets grogg. Smaka riktigt bra!



Varning!!

Alla som inte vill läsa ett väldigt negativt och sorgset blogginlägg kan klicka sig vidare till en annan rolig sida.

Igår var jag och tittade på en lägenhet i Mjällby som ligger utanför Sölvesborg. Denna lägenheten var otroligt fin och jag vill mycket gärna flytta till Mjällby. Vad bra tycker säkert alla, är det ju bara att slå till och ta lägenheten och flytta till Mjällby, men nu kommer vi till det dåliga. För att kunna betala denna fina lägenhet måste man ha en inkomst, ett jobb. Ringde idag till den jobbansvariga i Sölvesborg/Mjällby och nä ser ni, vi vill bara ha erfarna sjuksköterskor eller vidare utbildade, kvittrar denna lilla Ewa fram.
Tvingas då ta ett mycket jobbigt beslut att tacka nej till lägenheten då jag inte har råd att köpa en bil och köra till intill liggande städer och jobba där, där det finns massor av jobb. Kort efter att jag tagit detta beslutet och ringt till Sölvesborgshem och tackat nej får jag reda på att de förra sommaren anställt oerfarna sjuksköterskor. Tänker ett tag och sen slår det mig, kanske inte så många som söker sig dit och att de måste ändra sina kvar. När denna tanken satt sig i huvudet blev allt dubbelt så jobbigt och livet blev pest. Tänk nu om jag får ett jobb i Mjällby och ingen lägenhet, har ju haft chansen på stans nästan finaste lägenhet. Varför skall livet göra såhär mot en?

Efter mycket tankar kring detta och lite tankar på rätt saker idag, har jag kommit fram till att jag får leva på hoppet. Att en annan lägenhet blir ledig när jag får jobb i Mjällby. Kan sätta mitt liv på att den inte kommer vara lika fin men det känner jag en som med all säkerhet kan fixa så att den även blir ännu finare. Ja hoppet är det sista som lämnar en eller?

Jaja arbetet i skolan rullar på och idag blev vi klara med innehållsanalysen så snart klara (eller inte). Borde laga lite mat till mig nu men har ingen ork. Känner att denna dagen har tagit mycket på psyket. Hoppas det blir bra eller det kommer bli bra någon gång.

Negativ början som ebba ut i ett lite mer positivt slut.

Ide torka på rubrikfronten

Måste få skryta lite, fan rent ut sagt vad jag och Martin är duktiga. Idag har vi skrivit till en massa på bakgrunden och bara artiklar som referens, jag har skrivit hela metod delen med sökvägs tabellerna bara analysen kvar under den delen. Sen måste jag bara få skryta om hur bra tabellerna blev, skall se om jag kan kopiera och lägga in här så ni kan se. Vi satt till lite över fem sen viste vi inte vad vi mer skule göra så vi åkte hem.

När jag kan hem slog jag in Märtas alla 9 paket, puh. Skönt att ha det gjort.

Imorgon är det skola till 14.30, sen åka till Sölvesborg och Mjällby och titta på lägenhet och sen hem och åka till Märta och ge paketen. Hoppas där är någon tårta kvar till mig då :P

Nu är det snart dax att nanna. Hörs på lunchen imorgon.


Detta fina pussel köpte jag på Lidl i måndags och idag tog det en timme sen
va det lagt. Otroligt sött motiv.

Tabell 1:1. Sökning i CHINAL

Databas             Sökord                           Sökområde                Träffar           Valda

                

 CHINAL      Palliative care                        Inga val                     765                  1

                    or Terminal care

                    and Family

 

CHINAL       Palliative care                        Peer Reviewed         21                    1

                    or Terminal care                    Research Article

                    and Family                             English

                    and Home health care           Swedish

 

CHINAL       Support, Psychosocial           Peer Reviewed         6                      1       

                    and Palliative care                 Research Article

                    and caregivers                       English

                    and Home health care           Swedish

 

En av de tabeller jag suttit och gjort idag. Riktigt stolt över mig själv :D 



Lunchar som en chef

Nu har vi lunch, skulle tagiet en halvtimme men när den hade gått va det ingen av oss som vill börja så vi tar en chefslunch på en timme :D

Martin sitter och skriver på bakgrunden och den börjar bli lång så nu får vi snart dra åt snöret. Jag skall sätta mig och skriva på metoden och analysen så hoppas vi kommer en bit idag.

Nu får man ta tag i detta så man kommer hem någon gång. Hörs ikväll.

Skola, presenter och badskum <3

Hehe läste mitt korta inlägg jag skrev innan idag och nu i efterhand funderar jag på vad meningen va med det!?! Hade säkert en mening med ett längre men tror jag blev "tagen på sängen" av Martin.
Har ju strikta regler om vad man får göra på datan under tiden i skolan. Men tror inte det va så farligt, sneglade på hans data och så att han hela dagen haft msn aktivit och pratat med flera stycken. Får ta ett möte om det imorgon :P

Efter skolan idag åkte jag och Christina in till stan och skulle handla present till Märta som fyller hela 23 år på onsdag. Blir tårta och kaffe där på kvällen och så vår present. Skall bli riktigt roligt att se hennes reaktion, inte Märta alls men bara så kul. Lägger upp bild på hennes reaktion och present på onsdag.

När jag och Christina var på Åhlens köpte jag även badskum till mig, en relaxing och en som skulle ge passion. Bara vänta på att man kan ta ett långt och skönt bad ;)

Nä nu är det snart dax att hitta till loppelådan. Får se om det blir ett inlägg i skolan imorgon eller så skriver jag när jag kommer hem på kvällen.


Ett av mina nya badskum.

Tittar bara in

Skrivet ett snabbt inlägg under tiden som Martin är nere och kopierar lite...

Idag rullar det på... skriver mer ikväll.

Vart är jag påväg?

Nä nu får jag ta och skärpa mig! Tre dagar sen jag blogga. Börjar fundera på om jag har tid med detta just nu. Vill ha tid då det känns bra att få skriva av sig här och att alla kan läsa vad som händer i min vardag. Tror jag stannar hos min blogg men att det kanske ibland får vara några dagar mellan datumen.

Skolan rullar på och jag och Martin har kommit igång bra med arbetet och hoppas på att det funkar lika bra resten av de 9 veckorna vi skall skriva ihop. Hur lång tid är det tills smekmånaden är över?

Helgen har bara rusat iväg och det beror väl på att jag ständigt har något att göra. Fick en kanonstart och den levde man på resten av helgen. Jobbade i lördags och det var som vanligt, eller fick två blåmärken men det är smällar man får ta inom psykiatrin :P

Nä nu blir det msn ett tag till och sen sängen. Måndag imorgon och skola 9-17 plus handla till Märta efter skolan. Vet knappt hur jag skall få vardagen till att gå ihop, kan någon trolla fram ett längre dygn?

P.s hjälp mig att hålla tummarna på denna



Får svar denna veckan.

Tisdagens och onsdagens inlägg i ett...

Nu har livet tagit en ny väning och som ni märker har jag inte samma tid att blogga som innan. Mycket har hänt sen sist jag skrev och det har jag verken tid eller ork att sitta och skriva om.

Klarade akuttentan så termin fem är nu helt avklarad och jag har tagit stegat att gå över till termin sex och den avsutande terminen. Idag hade vi startseminarium och det gick superbra, tror vi eftersom läraren inte sa så mycket när det var vår tur att presentara vårt arbete. Tar det som bra och efter det va klart satte vi oss och började lite mer på riktigt. Vårt syfte var bra så bara att tuta och köra. Martin sökte artiklar som bara den idag och hitta en massa. Jag satt och pilla på datan och fick knapat ihop en bra bit av bakgrunden, syftet och referenslistan. Skall ha ett utkast att skicka till handledaren på fredag så blir att fixa en massa imorgon med. Känns som vi kommit igång bra och imorgon har vi bokat en bibliotikare som skall hjälpa oss att söka lite mer.

Annars är livet på topp och det händer en massa. Skriver inte om det här eftersom det är tidigt än.

Nu skall jag vara lite mer aktiv på msn och sen blir det sängen så man inte somnar på Eggers föreläsning om kvantitativa ansatser och analysmetoder.

Blir ingen bild idag då bloggen inte vill vara på min sida :S



Detta var gårdagens inlägg... bloggen ville inte funka som jag ville så jag sket i det.

Mötet med biblotikaren idag gick bara bra och vi fick många tips och ideér. Blev en del gjort idag och nu känns det att man börjar komma någonstans.

Nu ikväll har jag ätit den godaste middagen på länge. Jag gjorde egna klyftpotatis med stekt kyckling och HEMMAGJORD bearnaisesås. Såsen är så god så man hade kunnat äta hur mycket som helst, synd bara att man inte hade samma sällskap ikväll som sist man åt denna goda såsen.

Idag blir det en bild på egoisten!


Mössan jag fynda på
rean i Karlshamn.

Mail, plugg och annat som förgyller vardagen.

Var precis inne och läste Eva´s blogg (http://misselten.blogg.se) och vad läser jag då i slutet av henne inlägg?
Värmer helt underbart i hjärtat att läsa något sånt. Älskar dig med gumman över allt annat. Du kommer alltid finns i mitt hjärta!

Idag har det varit en lugn dag men ändå fått gjort en massa. Plugget idag gick bara bra och sen fick jag ett mycket efterlängtat mail så nu skall vi bara hålla tummarna tills jag får veta mer, ohh vad jag vill detta!!

Imorgon blir det bara att plugga lite, följer talesättet att kan man inte det nu så kan man inte det imorgon!

Nu skall jag inta soffan till kl 23 ;)


Vad denna gör skall jag
veta allt om tills på fredag
samt en massa annat inom
akutsjukvård!

Någon som säljer lite motivation?

Är det någon kär läsare som vet vart man kan köpa lite motivation. Jag har ingen motivation till något för tillfället, verken plugga eller vardagen.

Idag har det först varit skola och den va som vanligt meningslös men va sista vanliga basgruppen nu på 12 veckor så man skall väl inte klaga. Efter skolan satt jag och Martin i tysta salen och läste lite, blev inte så lång tid då man inte kunde koncentrera sig där (bygger utanför) så vi åkte hem. Åt en snabb lunch sen va det över till Martin och plugga lite. Vi gick igenom listan och sen fick det vara bra för dagen.

Vid 15 så bestämde vi oss för att åka in till stan och fixa ett mycket viktigt ärende och ta en fika. Så nu har jag sagt upp min lägenhet så den 15 juni för jag inte bo här mer. Känns så skönt att ha detta gjort nu, slipper man tänka på det och komma ihåg att det skall göras. Passade även på att säga upp min hemtelefon när jag va inne i stan så den 12 april är det mobilen som gäller för att som ringer mig!

Nu skall jag se om det är något på teve och sen skall jag lägga mig tidigt idag och läsa lite syra-bas som godnatt-säga :P


Har tappat min morot någon som har en till mig!?!

Plugga och plugga

Skulle ju över till Martin och plugga... tror det är hopplöst att plugga med han! Sluta med att jag satt på diskbänken och drack kaffe och Martin satt på "sophiestolen". Blev inte så mycket pluggande men pratat en hel del fick vi gjort. Efter ett tag tog vi dagens mest onödiga beslut att vi skulle äta pizza. Så nu sitter jag har äckligt mätt efter en kebabpizza.

Imorgon har jag mycket på agendan: Städa, handla, träna och plugga!

Hörs imorgon kväll mina läsare.


Årets första pizza!

Första dan i skolan

Ja nu är första skoldagen detta året över och det var inte mycket att ha. satt en och en halv timme på basgrupp och prata bara om saker som jag redan kunde. Efter bssgruppen gick jag och Martin på en opponering av ett examensarbete för att se hur det var  och de var som alla andra opponeringar.

Efter skolan tog jag bussen ut till skopunkten för jag skulle titta på ett par stövlar. Blev ett köp (oväntat?). Nu sitter jag hemma och skall snart gå över till Martin så skall vi plugga lite. Sen en lugn hemma kväll. Skriver kanske mer ikväll om jag har något roligt att förtälja.


Kärlek <3

Tillbaka till vardagen

Idag har det varit fika för hela slanten.

Började dagen med frukost i den nya fåtöljen, gillar min lägenhet ännu mer ur denna synvinklen. Kommer sitta mycket i denna stolen. Efter en lååång frukost så plugga jag lite, tröttna ganska snabbt och bestämde mig för att åka in till stan och titta lite. Skulle köpa krokar så jag kunde hänga upp den sista tavlan. När jag var i stan passade jag på att gå in på jobb och hälsa på, viste att Camilla jobba och vi har det så roligt ihop när vi träffas. Tog en snabb kopp kaffe och fast jag bara var på jobbet ett litet tag han jag och camilla skoja till det några gånger. Efter jobb åkte jag hem och efter ett tag hemma ringde Martin och frågade om han och Märta kunde komma över och titta på de nya i lägenheten och ta en kopp kaffe, så då blev det fika nummer två. Prata en massa och kollade på filmen från Christinas fest. Ni är underbara mina älskade vänner.

Imorgon är det skola och träffa vår älskade lärare, hon är för söt eller hur Martin?


Älskar er <3

Hemma igen

Ja nu är jag hemma i Karlskrona igen och det är skönt. Har radion på högsta volym och kan sjunga med utan att någon klagar eller invänder.

Åkte bil hem idag och det gick bra att köra lite jobbigt bara men hem kom vi och sen börjae pappa skruva på direkten och jag åkte och handla, skönt att få det gjort.
Pappa skruva på bra och allt blev ihop satt, sen var det bara för mig att möblera om och få in allt. Blev klar ikväll och det var skönt. Har bara en tavla kvar men jag har ingen krok så den får vänta tills imorgon. Behöver inte vara klar förräns tills på lördag.

Imorgon är en sorglig dag för en jag tycker om mycket så klockan 13.00 skall jag tänka mycket på han.

Lite bilder på det nya i min lägenhet.


Soffbordet med massa ljus.


Nya gardiner.


Nya myshörnan.


En pall i hallen att sitta på :P


Världens bästa syster

Idag har jag varit barnvakt till syskonen så att mamma och pappa kunde jobba. Började dagen vid 7.15 när en lillkille kom och kröp ner under täcket hos mig, men vi lyckades somna om och vakna andra gången vid 8.30 vilket man får vara nöjd med. Vid frukostbordet blev det prat om Tropikaret som andra brodern var på igår och alla ville dit så jag lekte superhjälte och svarade JA! Blev lite stressigt eftersom klockan hade sprungit iväg så det var bara att klä sig och alla syskonen och sen gå till tåget. Bara resan till Tropikaret var något av en upplevelse, inte ofta de åker tåg och buss. När vi var framme i stan blev det först mat (igen) på McDonald´s och efter det en lång runda på Tropikaret. Var många spännande djur att titta på och saker att göra. Man kunde väga sig och gemföra med ett djur, A vägde som ett vildsvin, D vägde som en varg och M vägde som en lokatt, själv skona jag vågen :P
Efter ett långt tag i affären där hade alla hittat något att köpa och vi åkte hem. Tog en promenad mer till stan och det var skönt, inget klagande heller.

Nu sitter jag i soffan och har packat ihop mig, skall åka hem till Karlskrona igen imorgon och vi skall köra bil dit. har köpt lite nytt till lägenheten (lägger upp bilder sen) plus att pappa skall hjälpa mig med lite hemma.




Lite av de djuren vi såg idag. Utöver dessa var där spindlar, andra apor, hajar, myror och en massa
annat jag inte kommer ihåg. (glömde min kamera hemma)

2009

Nu har det nya året börjat och det har varit mycket bra än så länge.

Nyår firade jag med mamma och Eva och sen massa andra på festen.
Vi börja kvällen med trerätters hemma. Var mycket gott allt. Tack mamma! Efter vi ätit så körde vi till Eva för att hämta drickan och sen bar det av till Louise och hennes kusin och festen. Var en fest man kommer minnas länge. Helt underbar lägenhet där jag, Eva och Louise skapade ett eget litet dansgolv. När klockan närma sig tolv begav vi oss till Kärnan och stans bästa ställe att se på raketerna. Var en mycket rolig promenad dit och ett tag körde en polisbil bredvid mig och Eva och spana in vad vi gick och bar på hehe som tur va stanna de inte. Efter tolvstaget tog vi en taxi hem och de var inte det billigatse.. brukar kosta 200:- hem men dagen till ära tog han 350:- för en 13 min lång resa men hem kom jag. Ett sista trevligt telefonsamtal och jag sov som en prinsessa.

Dessa två första dagarna detta året har jag inte gjort så mycket, sitter mest vi datan nu och det är underbart ;)


När jag inte sitter vid
datan är det mobilen
som gäller.
 

RSS 2.0