Fredag

Nu är jag hemma efter att ha spenderat 14 timmar på samma ställe (jobb). Var en lugn dag på jobbet och vi hade en födelsedagsgris idag med. 64 år gammal blev hon. Vi (jobb) hade köpt jättefina paket (parfym, kläder, blommor och choklad). Fick även lite fler turer av Camilla så skall jobba nästa helg och den 7/12, bara bra att få in lite pengar på kontot.

Imorgon är det hemlig "jobbfest" (berättar mer på söndag). Skall vara hos Camilla 18.30 och det skall bli så kul. Blir fem fnitterfior från jobb och sen utgång på det. Lägger ut bilder på söndag och berättar mer!

Dagens Bild

Tur man inte skall med
det tåget! Gud vet hur lång
tid det hade tagit att komma
fram!?!

Äntligen!

Ja då kan man säga att hemtentan känns klar. Blir väl lite pill imorgon men känner att jag är klar. Detta har jag firat med en Xider till maten. Jag är student så att dricka alkohol på en vardag är bara normalt :)

Inatt drog det in ett åsk oväder och när jag vakna hade jag en undebar tanke i huvudet och ville bara att den skulle vara sann (saknar *****). Jaja nu blev det ju inte så och jag fick snällt gå upp och dra ut teven och sen lägga mig i ensamheten igen.

Imorgon blir det en lugn dag men träning 11-12 och sen springa på stan med Martin. Jag skall på bibblan och till systemet och inhandla till den hemliga helgen.

Dagens Bild


Två nya saker i livet

Idag har det hänt en massa saker och man har inte vilat många stunder. Först var det skolan som jag redan skrivit om och sen var jag och klippte mig hos min underbara frisör Frida. Hon kan sitt jobb!



Blev en liten lugg och det känns riktigt bra!

Efter mitt besök hos Frida begav jag mig den "långa" färden längst gågatan och in på Telenor, jag ville ha en ny telefon! Och det fick jag eller jag var inne och förlängde mitt abonnemang och då får man en telefon. Blev en SonyEricsson W890i i brunt som inte var en så vanlig färg sa han i butiken. Riktigt snygg och bra!


Nu är det snart tisdag ser jag och jag är inget trött efter kvällens simning! Man kanske skall vara lite effektiv och skriva lite på tentan men jag har ingen lust utan tror jag surfar ett tag. Skall höra vad Martin gör :)

Post från små avsändare

Idag har jag fått post av de minsta avsändarna jag känner i Sverige, nämligen mina kusinbarn. Blev jätteglad när jag så kuveret och sen när man läste texten så slog hjärtat ett extra slag. Blev dock lite smått överraskad när jag läste att flickan nu heter Melinda, men jag älskar namnet. Hoppas nu bara att de söta små föräldrarna håller sig till detta (inköp av dopgåva ej möjligt annars).

Seminariet idag gick bara bra men drog ut lite på tiden. Var intressant att gå igenom religionerna från ett annat synsätt än de man hade när man läste religion i grundskolan. Så nu kan man sätta en bock på den uppgiften och då är det bara en uppgift kvar och det är hemtentan.

Nu skall jag snart åka in till stan och min frisör Frida. Tror jag skall höra med henne vad hon tror om lugg. Är lite sugen på att skaffa det men vet inte om jag passar i det? Jag får väl se hur det blir och kommer lägga in en bild här när jag kommer hem (om jag vågar).

Dagens Bild

De små avsändarna
som nu heter Melinda
och Jonathan!

Träsmak i ändan

Nu har man kommit en bra bit på tentan och det känns bra. Har resultat, diskussion och abstraktet kvar att skriva och den skall vara inne  på torsdag 24.00.

Dagen har spenderats hos Martin eller rättare sakt på hans hallmatta då rautern inte funkar och man får sitta här med sladden inkopplad i modemet. Blev bjuden på middag och det blev riktig Lady och Luffsen mat med spagetti och köttbullar.  Nu skall jag snart bege mig hemåt och nanna sängen då vi har seminarium 8.30-12 imorgon.

Dagens Bild

Denna skylt borde finnas
i alla Sveriges studentstäder.

Patrik 1,5

Ja nu är man hem igen efter att varit på bio. Blev bara jag, Martin och Christina då Märta valde att spendera resten av helgen på Öland med sin föräldrar (förstår henne). Filmen var mycket bra och den spelgla en människovärld som jag tror många i Sverige känner sig osäkra med precis som de visas i filmen. Klart en film man kan se igen och ibland var jag nära på att fälla en tår och det är inte vanligt att jag gör det i ett sådant sammanhang. Martin tyckte också att filmen var bra och då är han ju expert på det området som filmen handla om :)

Just nu sitter jag och funderar på vad man skall göra. Blåser som bara den ute och fönsterna skallrar som en kobjällra vilket betyder att jag inte kommer kunna somna (vill ha nya fönster NU). Eftersom jag vet att jag inte kommer att kunna somna innan jag är så trött att jag trillar ihop så funderar jag på att skriva lite på hemtentan. Hej jag heter Sophie och sitter och skriver hemtenta en lördagskväll/natt. Men har man inget annat att göra så har man inte samt att jag vinner ju en timme eftersom man skall ställa om till vintertid inatt!!

Dagens Bild

Hade det inte varit för
bion idag så hade min
lördag varit lika illa som
denna killens!

Höst!?!

Idag är det riktigt höst väder ute och nu på kvällen hade jag tänkt att ta en promenad men har ingen lust att gå när det regnar så det står som spö i backen. Hoppas på att det är finare väder under morgondagen så man kan ta en promenad då. Tycker det är riktigt mysigt med höstpromenader speciellt om man tar en vända längst havet här hemma. Det är bara synd att man inte har någon här att dela detta mysiga med (saknar). Får nöja mig med Martin man kan ju drömma sig bort att han är en annan :)

Imorgon kväll så skall vi alla (jag, Martin, Märta och Christina) gå och titta på bio. Skall se Patrik 1,5, hoppas den är bra bara.
Blir väl en tid av helgen lagd åt hemtentan men känns som om man kommit igång bra nu.

Nu skall jag se om där är något på teve, blir ju att spendera kvällen framför den då det inte finns något annat att göra.

Dagens Bild

Bambi på hal is

Nu har jag kommit hem från att varit på curling träning med syskonen. Gick bra idag utom att A hade ont i foten (blev trött). De tycker avslutningen är roligast när tränaren kvastar iväg dom över isen.

Efter träningen blev det en vända in på Maxi och handla mat till imorgon innan jag skall åka hem. Hittade en speciell Tofuline som de inte har hemma. Sitter nu och äter min "pappers glass" som Christina kallar den och njuter i fulla drag.



Mobiler som ringer!

Ibland kan jag undra hur man är funtad. Mina syskon har börjat gå själva till skolan på morgonen och deras mobiler ringer tjugo i åtta när det skall gå och sen ringer mamma hem för att höra om de är påväg. Varje morgon har jag vaknat när deras mobiler har ringt men somnat lika snabbt igen men nu till det konstiga varför vaknar jag inte när mamma ringer på hemtelefonen?
Hjärnan är väl så inkörd på att vakna när en mobil lamar, då jag själv de senaste 6 åren använt det som väckarklocka.

Idag har det inte hänt mycket och dagen har varit seg än så länge. Har skrivit klart frågorna till basgruppen på torsdag och varit så över ambitiös att jag har skrivit det på datan (allt för att få tiden till att gå). Hade tänkt att ta en promenad idag men vädret var inte riktigt på det humöret så det har blivit en inne dag. Ikväll skall jag iväg med mamma och två syskon och titta på deras curling träning. Kanske att man får åka på ett vinter OS om de håller sig till denna soprten.

Dagens Bild

En gammal klassiker som
kom samtidigt som brandväggen
kom. Viktigt att använda
beprovade skydd ;)

Tiden går snabbt

Ja varför skall tiden alltid gå så snabbt när man inte vill det och när man vill det går den super sakta. Bara två dagar kvar i Helsingborg men det har varit en mysig och händelserik vacka där man prickat in allt man velat hinna med.

Imorgon blir det mest till att spendera tiden hemma och läsa klart det sista om kommunikation och kanske ta en promenad om vädret tillåter.

Har blivit regelbundet bloggande även om jag har varit hemma men jag tror det beror på att man har mer tid på sig och hinner med allt man vill även om man sitter vid datorn på kvällen. Blir väl tid framför datan ikväll med då det inte är så mycket att se på teve en måndag.

Dagens Bild

Hittade denna på google
 och det är väl inget dröm
läge att ligga i!?!

Humm

Idag har det varit en händelserik dag som börja med shopping och sen besök hos kusin, sambo och deras sötnosar till barn. Helt underbara ungar som var guda snälla. Jag och mamma tog för oss och "snodde" vars ett barn snabbt som ögat. Jonathan somna så gott på min arm och Jonna på mammas. Köpte kläder till dom och de var uppskattade. Hittade två roliga sett på H&M där det stod "lik pappa" på pojkens och "jag får mamma att le" på flickans.

Imorgon är det en ny vecka och jag hade tänkt läsa lite om kommunikation och tolk till basgruppen på torsdag och sen skall jag bara ta det lugnt och njuta av att man är ledig från skolan.

Dagens Bild

Jag och Jonna.

Lördag

Ja nu är ännu en dag i Helsingborg till enda. Idag har det inte hänt mycket bara umgåtts med päronen. Varit en vända på IKEA och det kosta pengar som vanligt. Blev två ljushållare och ett paket stearinljus, bra att ha nu i mörkare tider.
Kvällen har spenderats hemma framför datan och teven.

Imorgon skall jag en vända till Väla (igen) och handla något till mina kusinbarn som jag sen på eftermiddagen skall få träffa för första gången.

Nu skall man väl snart hitta till sängen så man är piggelin imorgon.

Dagens Bild

Jonna och Jonathan
1 månad gammla.

Fredag

Idag har man mest tagit det lugnt. Fixa lite här hemma på förmiddagen och sen var jag med Eva på eftermiddagen. Vi hade det som vanligt roligt och flummigt. Var en vända på Väla och där inhandlades lite förnödenheter. Sedan åt vi middag på Kitchen Wok bara så god mat där.

Imorgon är det lördag och då skall man umgår med familjen.

Dagens Bild

Nya trosor inhandlade idag. Mycket piffiga!!

Andra inlägget idag!

Ja känner att jag måste skriva av mig lite. Sitter hemma i Helsingborg och är inte trött och alla andra sover. När jag inte har något att göra brukar jag surfa rund på nätet efter roliga saker.

Gjort det idag och tänkte dela med mig lite av min humor.



Något annat som är extremt roligt är lappar folk satt upp lite över allt. Finns en jättebra hemsida som har sånna. www.argalappen.se här kommer några smak prov.



Hoppas ni fått er ett gott skratt. Nu skall jag väl stänga ner och hitta till sängen. Är ju en dag imorgon med. Längar tills på måndag ;)

Höres

Hemma!

Ja nu är man hemma i Helsingborg och sitter i föräldrarnas kök. Skall bli skönt att vara hemma i en vecka och bara ta det lugt och träffa vänner och familj. Har inget direkt skolarbete som måste göras så man kan ha ren semester.

Skall försöka skriva så mycket som möjligt men jag lovar inget.

Dagens Bild

Är det därför läkare läser
2 år längre än oss
sjuksköterskor!?!

Ladies Night

Nu har jag varit nere i en svacka igen. Inte uppdaterat på länge men det har sina förklaringa.

I fredags var jag och Christina på Ladies Night. Hade en underbar dag och kväll. Hetare killar får man leta efter. Efterfesten var klart bra ända till Daniel Da Silva skulle DJ:a bara en massa dunka dunka men man stod ut hade ju Bygglovs Matte att titta på, bara så läcker.


Några små godbitar från kvällen. Fick dock inget kort på Matte när han var halv nacken men lägger upp en bild på han ändå. Bara så läcker ju!!!

Tänk er detta utan tröja och i full action med att såga ved. Inte konstigt att man glömmer ta kort.

Veckan har i övrigt flyttigt på bra och det är lugnt i skolan för tillfället. Så lungt att efter tordag så är man ledig i en vecka och då tar man tillfället i akt och flyr denna hålan och beger sig til sitt älskade Helsingborg.
Om jag känner mig själv så kommer bloggen då bli lidande eftersom det är så mycket som är roligare där. Kommer uppdatera någon gång men inte lika ofta som om jag hade varit hemma.

Oj klockan redan 23.40! Måste sova nu då man har föreläsning kl 09.00 imorgon. Skall bli roligt om Jehovas Vittne. Uppdaterar imorgon kväll.

Dagens Bild

Staden i mitt hjärta!

Man skall inte ha höga förväntningar på sig själv!?!

Det har jag och Martin bevisat idag. Vi skulle ju sitta i skolan idag och skriva på vår religion. Hade bokat grupprum och allt. Efter basgruppen går vi till grupprummet och instalerar oss, hälsar på Jenny i rummet bredvid och Martin går sen för att köpa kaffe. Redan vid detta beslut börjar man märka en tedens till att dan inte blir seriös. Under tiden Martin är borta och köper kaffe kommer dagens mest seriösa ansträngning i form av att jag skriver ner på ett papper vad vi skall ha med i vår presentation. När Martin kommer tillbaka med kaffet pratar vi lite löst om allt och han sitter och smaskar i sig en muffins. Efter det kommer vi in på samtal om tänder och tandhälsa. Efter två timmar utan mycket prat om hinduismen bestämmer vi oss för att åka hem då båda börjar bli sugna på vårt nya beroende (ljudboken Livstid av Liza Marklund).

Dan fortsätter i oseriöst spår och när jag kommer hem varmer jag min mat och sätter på CD 4 av Livstid. Bestämmer att jag skall lyssna på två skivor och sen läsa lite på uppgifterna till torsdag. Efter dessa två skivor var det så spännande så halv sex när jag hade lyssnat på två till blev det inget mer eftersom Martin har skiva 8-12, kan väl säga att det var tur för annars hade jag väl fortfarande legat på soffan och lyssnat.

Ikväll kommer Martin över för teve och kaffe. Blir väl vår stammis några tisdagar framöver då vi följer två serier.

Skrev igår att vi skulle få tillbaka hemtentan idag med kommentarer. Jag fick inga kommentarer. Bara ett utlåtande av läraren som jag lägger upp som dagens bild idag. Första tentan som man inte fått någon "negativ" kommentar.

Dagens bild


i lands problem

i lands problem kan man kanske kalla det eller bara vanlig irritation. Idag var jag och Martin och simma som vanligt och på måndagar mellan 20.00- 21.00 är det otroligt mycket folk och simmar i lilla staden Karlskrona. Men idag var det hemskt! Inte mycker folk så men det som var där var otroligt störiga. En som simma söligare än man kan beskriva, tjejer som betalar 50:- i inträde för att ha kafferep och skvallra om det senaste och sen det värsta av allt. Dessa kineser. De simmar konstigt typ dycker upp och ner och fort går det inte. Och sen luktar de något hemskt. Nä så nästa måndag blir det simning mellan 21.00-22.00 inte lika mycket folk då men det är sent men det får man ta orkar inte med detta mer.

Imorgon är det skola och den "älskade" basgruppen. Skall få tillbaka hemtentan som man är godkännd på och sen skall vi diskutera etik.
Efter basgruppen skall jag och Martin vara duktiga och sitta kvar i skolan och börja med vår religion. Har planerat att sitta till 15.00 med en timmes lunch. Får se om vi orkar så länge eller om vi ger upp tidigare.

Nu skall det fixas lunch till imorgon och paka väskan. Sen blir det sängen och kanske lite teve innan man slocknar.

Dagens bild

Dubblera med 30 och du
har en måndag.

Kanelbullens dag

Ja idag är det kanelbullens dag så det har jag firat med att baka en satts kanelbullar. Blev goda som bara den (fast det inte var någon mjölk i). Precis när bullarna var klara titta Märta över på en fika.
Skulle på inflyttningsfest hos Hanna idag men jag har ingen lust. Har inte lust med något idag känns det som. Blir en lugn kväll hemma framför teven och kanske en eller två skivor av ljudboken (I love it).

Nä nu måste man kanske laga lite mat så det inte blir nattamat. Inte speciellt hungrig (tre kanelbullar vid fikan).

Dagens bild

Inte mina men de var lika
fina.

En helt vanlig torsadg

Idag har det inte varit någon skolan och det har varit så skönt. Men även om det inte är någon skolan så är man sysselsatt. Varit med Martin hos frisören och det blev attans så fint. Sen åkte vi till Elgiganten för Martin skulle köpa ny mp3a och jag en HiFi. Blev bra köp av båda och jag är så nöjd med min. Det bästa av allt är väl att jag lyckades pruta ner den med 300 kr.
Nu skall jag snart äta och sen måste man plugga lite. Och ikväll sitter jag och Martin bänkade framför teven för en timmes dräggel till SOS GUTE som har premiär idag. Längtar så!!

Dagens blider

Nya tillskottet i hemmet!



S.O.S Gute

Kommunikation

Ibland funderar jag på om våra lärare tycker att kommunikation är farligt. Idag var det två föreläsningar på schemat som inte riktigt stämde in på den kursen som jag läser nu. Frågade vår lärare i måndags om det var något för oss och då säger hon JA. Även andra lärare som sagt det till sina grupper. Kommer till skolan idag och efter en timme på den första föreläsningen har inget som är av värde för mig tagits upp. Inte heller under den andra föreläsningen tas något som rör mig upp. Varför kan inte föreläsarna och lärarna informera varandra om vad man förväntar sig och vad som tänks levereras? Har inget emot att gå på föreläsningar men det är lite irriterande att slänga bort fem timmar i skolan till ingen nytta. Står ju inte på betyget att jag varit på föreläsningar så jag kan inte säga till arbetsgivaren att detta kan jag, har ju inga bevis på det.

Har fortfarande frossa men hoppas på att det blir bättre efter simningen idag. Blir en lång bastning efter.

Nu skall jag plöja några av den 59 sidor i den engelska boken som skall vara lästa tills på fredag.

Dagens blid

Annan beskrivning av våra
lärare.

RSS 2.0