Första advent

Ja sista dagen denna månaden och första advent. Har riktig julskänsla och det är underbart.

Hade en underbar kväll men mina underbara kollegor igår. Jag och Camilla hade det ruskigt roligt på O´Learys när vi satt nära killarnas toa. Alla har sitt sätt och det blev annerlunda ju mer flytande som de intog :)

Idag hade jag en mys frukort med mig själv och sen var det julskyltning i stan men Allsång. Hade en riktig mysig kväll.

Dagens Bild

Min adventsfrukost.

Kinamat och O´Learys

Vaknade kl. 11 idag vilket jag tyckte var ganska tidigt eftersom jag inte kom isäng förräns 2.30 inatt.

Idag har jag bara tagit det lugnt, varit en vända ute på Amiralen och handlat och sedan julpyntat lite. Kunde inte hålla mig längre. Så nu är har fint med stakar och stjärnor i alla fönster.

Nu skall jag göra mig iordning då det är jobbfets ikväll (igen). Skall först ut och äta och sen blir det väl O´Learys.

Dagens Bild

Blir kinamat idag!

Hallsmak i ändan

Sitter i Martins hall just nu och har duktigt ont i ändan. Skall vara vaken i tre timmar till och sen kan jag sova. Nu undrar ni väl varför jag skall vara det och det finns så klart en förklaring till det men den kommer först när jag vet vart detta leder. Ja mamma du gissar säkert rätt :)

Gud vad jag har det tråkigt. Sitter vid varsin data som en annan nörd och pratar knappt med varandra. Kanske man skall ta och gå hem och avsluta de sista timmarna sittande på en stol, det hade varit underbart.

Helg och första advent

Nu har man fått gjort den sista redovisningen i skolan och det är skönt. Lärarna var nöjda denna gången med. Hemtentan har även kommit ut och den var ju inget speciellt, bara att svara på 8 frågor som skulle besvaras och alla svaren hittar man i en bok vilket underlättar en del.

Är ju även fredag och helg. Ikväll blir det bara en lugn kväll (som vanligt) och imorgon är det jobbefest IGEN. Söndagen är det ju första advent och då skall det julpyntas och man får ta sig en vända i Hoglands park och titta in julmarknaden.

Just nu är mysfaktorn stor, ösregnar ute så det smattrar mot rutorna.

Dagens Bild

Så ser det ut utanför mitt
fönster nu!

Önskelista

Ikväll har jag suttit och funderat över min önskelista och kom på att jag kan ju skriva den här då alla som behöver veta läser ;)

1. Ny Dvd- spelare. Den gamla kastade in handduken lördagen den 22/11 2008.
2. Samlingsboxar av serier. Hela säsonger. Tex av Sienfeld, Sex and the city eller vänner. (Inget att lägga pengar på om inte punkt 1 inhandlas samtidigt).
3. Pengar och presentkort. Presentkort på behövliga ställen som IKEA eller Systemet :)

Nu skall jag hitta till sängen, är riktigt sent och jag skall upp om 6 timmar. Jippi!!

Skolan

Idag hade vi praktisk basgrupp och jag fick då tagit mitt Hb och glukos och båda värdena var bara bra. Så nu vet man att tröttheten inte beror på järnbrist. Fick även 0,2 ml koksaltslösning injecerat i magen då Martin ville göra det, klart man ställer upp.

Ikväll blir det bara en lugn stund i soffan och sen sängen i tid så man är pigg imorgon på den sista redovisningen denna kursen.

Nu skall jag laga mat, får se om det kommer något mer inlägg ikväll. Hittar kanske något intressant att skriva om :P

Dagens Bild

Satte en sådan på Michelle
idag. Dock ingen som får sätta
en på mig!!!

Röd som en kräfta

Efter simningen idag la jag mig i solariumet lite blev en polett = 20min och det var nog lite lång tid så långt efter sommaren. Det tog bra och nu är jag röd som en kräfta där jag inte hade någon färg sen innan :D

Imorgon skall vi ha en annerlunda basgrupp då vi skall ha praktiska saker. Blir väl att sticka lite och att bli stucken :/ Var någon som ville träna på intramuskulärt så jag vet inte om man skall ställa upp med sin skinka, vad säger ni?

Snart skall jag och Martin ta en lite promenad och sen en kopp kaffe. Sen får man se vad resten av kvällen har att bjuda på, är ju inget på teve tråkigt nog.

Ledig

Idag är jag ledig och då menar jag helt ledig. Jag behöver inte öppna en enda bok om jag inte vill. Så dagen kommer bestå av simning kl 11-12 och sen kanske lunch i stan om man kan få med Martin :D Sen funderar jag på att tvätta en maskin tvätt kanske, får se vad som händer när jag kommer hem.

Igår kväll hade jag en av de bästa kvällarna på länge... mer berättar jag inte ;)

Dagens Bild

Snuskig bild och
det brukar jag inte lägga
upp men denna är rolig
på något sätt. Fråga inte
hur bara!?!

När skall man nu kunna simma?

Simmar några gånger i veckan som säkert de flesta av er reda vet och simhallen här i Karlskrona har inte de bästa öppetiderna. På måndagar är det väldigt många som vill simma och de har då öppet mellan 20-22. De flesta kommer vid 20 och simmar till 21 så även "kineserna". "Kineserna" ja de simmar på ett väldigt konstigt sätt och det blir svallvåger i hela bassängen vilket är mycket jobbigt att simma i. Eftersom de är så mycket folk mellan 20-21 så har jag/ vi (när de andra följer med) börjar simma mellan 21-22 då det är mindre folk och inga "kineser" men så idag när jag kom till badet så kom även "kineserna" de har med börjat simma mellan 21-22. När skall jag nu kunna simma utan att svälja halva bassängen efter deras svallvågor? Detta är ett stort I-landsproblem som måste undersökas vidare ;D


Skola och annan tillfredsställning

Redovisningen i skolan gick super bra och läraren var nöjd med allas arbete och sa att det var bättre än förra årets studenter. Nu skall man bara vänta de obligatoriska 10 arbetsdagarna innan svaret kommer.

Efter skolan åkte jag in till stan för att få ett av mina kvinnliga behov tillfredsställt, inhandling av SKOR!! Blev ett par varma och sköna vinterskor som jag bara älskar redan. Handla även lite julkort då jag gick förbi Galerix och de hade super fina kort. Bara att sätta sig och skriva och välja vem som skall få vilket.

Ikväll blir det simning för hela slanten och bastubad. Nu skall jag se om Skanskapojken är klar utanför fönstret så man kan gå in i sitt kök och laga sig lite lunch, magen kurrar så högt så man knappt kan tänka klart :D

Dagens Bild

Mina nya skor <3

Lördag del 2

Promenaden tidigare idag blev rask då Sophie frös om näsan men skönt va det och skönats var det att veta att en varm dusch väntade på en.

När den normala kropptemperaturen var tillbaka läste jag klar det jag skulle i den mycket spännande boken "att vara chef och ledare inom hälso- och sjukvård" imorgon blir det resterande av boken och att göra två diskussionsfrågor tills semenariumet på tisdag. Blir även att läsa in sig på redovisningen av logistikuppgiften vi har på måndag. Blir en söndag inne precis som dagen blev. Är skönt att ha helger som dessa. Nästa helg är full bokad med jobbfest (igen) och julstök på söndagen plus julmarknad.

Nu skall jag hitta till sängen och sova som ett litet barn ända tills jag vaknar imorgon :D

Lördag

Idag var det lika vitt och fint när man vakna. Jag älskar när denna tiden på året kommer. Får känslor som kan liknas med vårkänslor :) Idag blir det bara till att ta det lugnt, njuta av att det är helg och att man inte har så mycker i skolan. Har tvättat en maskin tvätt och läst halva av den del av boken jag avsatt tills idag så nu skall jag ta en promenad runt Skönstavik. Har bylsat på mig ordenkligt med långkallingar och en tjocktröja plus att jag skall ha fleecen, mössa, halsduk och vantar.

Skriver mer ikväll när jag vet vad mer dagen har haft att bjuda på.

Dagens Bild

Kommit någon mm snö
inatt vilket snys
på Pierres bil.


Kallt

Idag blir det till att hitta mössan när man skall till skolan. Helt vitt ute av frost. Tycker nästan synd om Skanskapojkarna som står i sina liftar här ute.

Skall snart fixa mig det sista innan skolan och föreläsning om sjukhusekonomi i två timmar. Sen är det fira helg som gäller. Får se vad kvällen har att bjuda på, kanske ett besök hos/av grannen ;)

Dagens Bild

Taket på City Gross
som brukar vara svart :D

Städningsskada och sovmorgon

Basgruppen idag bara sprang iväg och den mesta tiden gick åt till att planera inför jul och juluppehållet. Så nu är resten av denna terminen avklarad (planeringsmässigt) och man vet vad man skall göra till varje basgrupp. Så denna helgen kommer bestå av att läsa en bok på 160 sidor som vi sen skall ha sememarium om på tisdag.

När jag kom hem från skolan idag så började jag att städa efter skitnissarna som varit här och bytt fönster. Tog tre timmar och nu har jag duktigt ont i ryggen men fint är här och man kan ju inte må bättre i själen än när man har det nystädat och fint. Längtar nästan tills man får krypa ner i sin renbäddade säng *mys*

Imorgon börjar jag inte förräns 13 så jag skall SOVA! Om man nu kan, har ett fönster kvar att få ytterlister på och eftersom man bor högst upp börjar de ju alltid där *suck*

Dagens Bild


 

Skolan

Sitter i skolan med gruppen och nu är vi klara med ett av våra grupparbeten, har även lämnat in det och det känns jättebra. Vi är även klara med vår film som skall visas på en redovisning den 28/11 efter den kommer man bara vilja sjunka igenom jorden. Nu skall alla andra gå till cafet och sen skall vi ha basgrupp.

Sen skall jag hem och städa bort allt skit från hantverkarna. Skriver igen ikväll.

Dax för vinterjackan?

Tittade precis på väderleksprognosen och det skall bli -5 grader på lördag så kanske dax att plocka fram vinterjackan snart.

Idag har det blivit en massa plugg och jag känner att jag har varit effektiv och duktig idag. Viktigt att ge sig själv positiv feedback ;) Sitter nu och väntar på att vår film skall laddas ner från Martins data. Är nervös för att visa den på redovisningen i skolan, men det får man väl bjuda på.

Imorgon bär det av hem till blekan igen och ett full späckat schema. Skola, handla och simning på onsdagen och på torsdag blir det skola och sen storstädning då allt med fönsterna är klart då. Blir kanske även lite mys på kvällen :D

Dagens Bild

Lite av det arbete jag
gjort idag.

Jag försöker :)

Inte uppdaterar på ett tag men jag försöker. Har så mycket att göra när man är nere och så vill man ju vara lite social med.

Var nere i Lund och hälsa på Maximilian igår och han hade det hur bra som helst. Hade lärt sig köra rullstol så han hade rally i korridoren. Idag fick han komma hem så nu sitter han i soffan och tittar på tv och äter godis, kommer väl ha den ställningen nu i fyra veckor när han skall vara hemma.

Idag har det varit shopping och kalas på "att göra listan". Handlade två saker till mig. En på IKEA och en på Väla. Sen handla vi presenter till Charlotte som fyller år på onsdag. Var hos henne på kalas idag och  det var mysigt. Satt och gosa med Melinda nästan hela tiden (vill ha egna barn).

Nu skall jag vara lite social med familjen eller pappa ligger i badet men han kommer väl upp snart. Han blev glad för sin farsdags present (en andel i en travhäst).

Dagens Bilder

Maximilian på
Sjukhuset BUS.

Jag och kusinerna.

Helsingborg

Då sitter man i köket hos föräldrarna igen. Är lugna huset här då pappa och maximilian ligger inne på Lundslasarett. Skall åka ner och hälsa på imorgon, längtar en massa.

Dagen i skolan gick bra och vi fick gjort en hel del av arbetet. Tycker bara det är så komiskt att ekonomer på ett sjukhus inte vet vad saker och ting kostar. Tar de en hel dag att hitta uppgifterna. Men man skall inte ge sig och nu har vi nästa alla siffror vi behöver.

Imorgon skall jag sova så länge jag bara kan och sen ha en lugn dag hemma innan mamma kommer hem och vi skall köra till Lund. Jag skall köra!! JIPPI!!!


Skolan

Nu sitter jag i skolan och har varit här sen lite i åtta, skall bli så skönt när hantverkarna är klara och man kan sova längre än till 6. I eftermiddag bär det av till skåneland och mamma hämtar mig i Lund så skönt att inte behöva sitta på tåget så länge och inte vänta nu när det är så kallt ute.

Nä nu skall jag och Maria installera oss i vårt grupprum innan de andra sjusovanran kommer halv tio. Men jag skall lova att skriva nu när jag är hemma. Gick ju bra förra gången :)

Dagens Bild

Skolan


Har jag Alzheimers eller otur!?!

Måndag och ny vecka, Börja dagen tidigt eftersom hantverkarna skulle komma, de slog två flugor i en smäll då de gjorde vad de skulle samt måla om hela lägenheten med byggdamm Tusen Tack.

När jag öppna datan idag och skulle kolla mitt bankkonto fick jag nästan en hjärtinfarkt. Det fattas 286,46 kr och jag vet inte var dessa pengar har gått till. Har inget minne av att jag ens dragit mitt kort igår. Ringde snabbt till Nordea men som vanligt har man den turen att när man ringer har de precis stängt. Får snällt vänta tills imorgon och ringa då. Hoppas på ett bank fel så ingen har kapat mitt kort. Men det löser dig. Alla problem gör det någon gång.

Imorgon är det skola hela dagen och då skall Sophie skälla på sin lärare lite. Får se hur det går. Håll tummarna för mig!

Dagens Bild
 
Likt mitt hem just nu!


En mindre vecka på detta året.

Nu är snart en vecka till slut och det betyder att min jobbhelg med är slut. Har varit en bra helg och jag kan inte klaga på mycket. Blev inget inbrott i förrådet då vi fick åka till akuten istället. Man skall ha sin sond i magen inte i sängen!!

Nu skall jag plocka ner mina sista saker i fönsterna så hantverkarna kommer åt imorgon. Känns lite jobbigt att bytet av fönsterna skall ta tre hela dagar men ser fram emot resultatet.

Humm en sak till!! Glömde ringa pappa idag! Hur dålig som dotter får man lov att bli? Han får få något extra fint när jag kommer hem på torsdag. Vad vill du ha?

Dagens Bild

Grattis pappa!!!!

En dag avklarad

Nu är en av tre dagar på jobb avklarade. Har bara 22 arbetstimmar kvar. Har varit en grymt seg kväll då vi inte har så mycket att göra på jobb för tillfället men jag och suss har klarat av att flumma bort kvällen ändå. Imorgon blir det en spännande dag på jobbet eller en lite stund då vi skall göra inbrott i vårt egna förråd. Har tappat bort nycklen så finns bara ett sätt att få upp det på och det är att klippa låset med en bultsax och det skall vi fixa imorgon. Måtse in i förrådet.

Nu måste man väl lägga sig så att man orkar upp 5 imorgon bitti.

Dagens Bild


Det "lilla" verktyget
vi skall använda imorgon!

Snabbt inlägg

Blir ett snabbt inlägg idag då jag skall med bussen om 20 min. Skall iväg och simma och startar inte datan när jag kommer hem eftersom det är tidigmorgon imorgon.

Idag har jag varit riktigt duktig och städat och tvättat. Var en runda på City Gross och handla och sen var det dags att laga mat. Hade matgäst idag och vi hade vitlöksdoftande kycklingfilé, var jättegott. Bra att ha matgäster ibland då han oftast tar disken efteråt.

Nä nu måste jag springa till bussen. Blir ingen bild idag men skriver igen imorgon.

Förkyld

Tror jag håller på att bli förkyld och det är då första gången på några år. Är inte så konstigt om jag blir det då nästan alla på jobb är dunderförkylda. Skall jobba i helgen och hoppas på att alla börjar bli friska men man är ju redan smittad.

Idag har man bara tagit det lugnt, tagit en lång promenad med Martin och Tillick. Ikväll blir det en lugnt hemma kväll och kanske följa en valvaka så länge man orkar.

Dagens Bild

Tittar nog på valvakan
som Filip och Fredrik har
då jag tror den är roligare.

Ny kurs!

Idag börjar vi läsa en ny kurs: Organisation och ledarskap inom vård och omsorg. Ingen jätterolig kurs men sånt man måste ta sig igenom. Lite viktigt innehåller den ju som delegering och andra dagliga ställningstagande som en sjuksköterska måste göra. Har introduktion till kursen 14.30 idag men har redan börjat då vi hade basgrupp imorse.
Vi fick tillbaka våra tentor idag, riktigt snabba på att rätta är dom denna terminen. Jag fick godkänt och det känns jättebra, var bara en liten anmärkning men där visste inte lärare själv hur man skulle göra så ingen lätt nöt att knäcka. Kanske någon som läser här som vet!?! Hur refererar man till Bilblen eller Koranen? De har ju inga författare.

Nu skall jag läsa lite mer i boken om statliga och kommunala organisationer och sen äta lunch innan det är skola igen.

Dagens Bild

Dock bra att de informerar
om det!

Hemliga "jobbfesten"

Ja nu är man på fötterna igen efter gårdagen. Hade det super roligt.
Ja hemligt var det ju för att det inte var någon jobbfest utan Linas möhippa. Hon blev mycket förvånad och i början lite smått irriterad på oss eftersom brölloppet även det är hemligt. Men efter några ciders var hon igång. Vi fick mycket uppmarksamhet ute och det vill vi ju med. Var med andra ord en mycket lyckad kväll och en mycket lycklig Lina.

Idag blir det bara att ta det lugnt och njuta av att det är söndag och man är ledig. Skall jobba nästa helg och helgen efter det är jag hemma och umgås med familjen. Kanske äta något nu?

Bilder


Tröjan hon fick när hon
kom till Camilla!

Vår lilla Prinsessa
mot slutet av kvällen.

RSS 2.0